Pragmatisch
Kwaliteit
Flexibel
Relevant

Waarom een interim-(C)ISO je organisatie verder brengt - en hoe het werkt.

maandag 24 juni 2024

Vrijwel iedere organisatie heeft te maken met cyberdreigingen. Maar niet elke organisatie heeft de expertise in huis om de digitale risico's op de juiste manier tegen te gaan. Heb je al eens gedacht over een interim-specialist?


Even de basis: hoe zit het precies met de CISO en ISO?

CISO staat voor Chief Information Security Officer. ISO is de korte titel van de functie Information Security Officer. Een CISO is voornamelijk op tactisch en strategisch niveau werkzaam. Een ISO werkt vooral tactisch en operationeel. CISO's en ISO's houden zich bezig met onder andere advies over informatiebeveiliging, de implementatie van normenkaders (zoals ISO 27001), de training van medewerkers om veilig te werken en de uitvoering van risico-analyses.


Waarom zou je kiezen voor een interim-expert?

Op de huidige arbeidsmarkt is het vaak moeilijk om een (C)ISO-positie in te vullen. Bijvoorbeeld omdat er geen geschikte kandidaat is te vinden, of omdat er onvoldoende budget is om een fulltime medewerker aan te stellen. Ook voor een (C)ISO met een overvolle agenda is uitbesteding van - een deel van - de taken een uitkomst. Bij L2P noemen we het: (C)ISO as a service.


De concrete voordelen van een interim-(C)ISO voor jouw organisatie:

- Steeds de juiste oplossing: de (C)ISO werkt voor de periode en het aantal uren die de organisatie nodig heeft.

- Een flexibele service: de werkzaamheden van de (C)ISO worden afgestemd op de vraag en situatie van de
   organisatie.

- De beste expert: de (C)ISO is een veelzijdige expert die zo nodig specialistische kennis uit het team van collega-
   specialisten ophaalt.

Een interim-(C)ISO versterkt de expertise van je organisatie, zodat je informatiebeveiliging naar een hoger niveau brengt. Daarnaast geeft de bijdrage van een externe specialist jou de ruimte om te focussen op je eigen kernactiviteiten. Daardoor krijgt informatiebeveiliging de aandacht die het thema verdient, en heb jij er geen omkijken naar.

In het team van L2P werken ervaren specialisten met verschillende achtergronden. Voor onze (C)ISO as a service vinden we dan ook altijd de ideale match, uitgaande van jouw doelen en vraagstukken.

Meer weten? Onze adviseurs staan voor je klaar!
Neem vrijblijvend contact met ons op om jullie vraagstuk te bespreken